Over Cubic Solutions

Waarom je hier leert hoe je echt op ICT kosten bespaart én een sterke relatie met je ICT-leverancier hebt

Enige tijd geleden werd ik door Peter (CIO) en Marjolein (Manager ICT) van gemeente Ede benaderd. Ze investeren veel in ICT-systemen, maar de kosten gaan niet omlaag en de ICT-leverancier die verantwoordelijk is voor het financiële systeem doet niet wat er afgesproken is.

Met als gevolg dat de ICT kosten structureel per jaar hard stijgen en de dienstverlening op meerdere vlakken vast liep. Intussen was er een lange lijst met meldingen bij de servicedesk van de ICT-leverancier geregistreerd waarvan enkele meldingen al maanden lang open stonden. De medewerkers draaiden hierdoor méér uren dan de bedoeling was. Tot ieders frustratie. Ede wilde graag verder met doorontwikkeling, maar dat ging niet omdat de basis niet op orde was. De projecten voor doorontwikkeling bleven dus in de wachtrij staan.

Ede had een goede relatie met de ICT-leverancier op alle niveaus, maar door de situatie was deze verslechterd. Aan de zijde van de ICT-leverancier leek de aandacht te verslappen. Kortom een slechte samenwerking en dat kwam heel slecht uit, want er stond nog veel op de Roadmap en daar had Ede ook de ICT-leverancier bij nodig.

De medewerkers binnen Ede waren klaar met deze situatie én met deze ICT-leverancier. Ze zochten naar mogelijkheden om het contract voortijdig te beëindigen. De gemeente had er tenslotte toch alles aan gedaan? De facturen waren altijd netjes op tijd betaald. Bij escalaties werden er gesprekken met de ICT-leverancier gevoerd in de hoop dat de problemen daarna opgelost zouden zijn.


Maar Ede heeft nog steeds dezelfde ICT-leverancier voor het financiële systeem. Ze is zeer tevreden over de huidige dienstverlening van deze ICT-leverancier. De Roadmap wordt gevolgd. Daarnaast is er in het totaal een besparing van ca € 100.000 binnen 6 maanden gerealiseerd.

De reden dat Ede een aanzienlijke besparing heeft gerealiseerd én weer tevreden is over de huidige ICT-leverancier van het financiële systeem komt doordat Ede gebruik heeft gemaakt van CubIC's Improve & Innovate. Met CubIC’s Improve & Innovate leer je:

  • Hoe je op een snelle manier op ICT kosten bespaart en waar de grootste besparingen liggen
  • Hoe je samen werkt met de ICT-leverancier op zo'n manier dat de kwaliteit stijgt
  • Hoe je optimaal Opdrachtgeverschap creëert, zodat je de beste resultaten van ICT-leveranciers kunt realiseren

Wil je ook besparen op ICT kosten binnen jouw gemeente? Kijk naar Gratis ICT Besparingsadviezen.

Herken je bovenstaande situatie? En wil je graag eerst een gesprek om na te gaan welke mogelijkheden er voor jouw gemeente zijn? Vraag dan een strategiesessie aan.

Waarom CubIC Solutions ICT Contracten echt laat leven

CubIC Solutions is opgericht door Natascha van Stuijvenberg. Natascha laat ICT contracten pas echt leven.

Door haar ruim 25 jaar ervaring met Inkoop, Contracten en Leveranciers in het ICT-domein heeft zij de groei in dit vakgebied meegemaakt. Zowel binnen de Publieke als Private sector. Haar expertise, passie voor het vakgebied en haar persoonlijke benadering maakt haar uniek in haar vakgebied. Zij kan als enige de klant én de ICT-leverancier op een persoonlijke manier echt met elkaar verbinden. En dat blijkt wel uit haar goede en jarenlange relatie met zowel de klant als met de ICT-leveranciers.

arrow_back arrow_forward

Eric van den Broek (CIO)

KPMG

KPMG Strategic Sourcing- & Contract Manager ICT "I know Natascha as an experienced Procurement Professional with a great knowledge of ICT. She tries toe find the best solution and result in a complex environment such as KPMG. Hope to do more projects with Natascha." Eric van den Broek (CIO KPMG NL)

arrow_back arrow_forward

Randy Loth

DICTU (Dienst ICT Uitvoering Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

DICTU (Dienst ICT Uitvoering Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) Senior Leverancier- & Contract Manager ICT "Natascha is an experienced contractmanager. Knows the ins and outs. Very structured. Excellent networker, so easy to connect with". Randy Loth (Manager Desktop & Communication Services)

Over CubIC Solutions

CubIC Solutions is opgericht door Natascha van Stuijvenberg. Natascha heeft ruim 25 jaar ervaring binnen haar vakgebied. Ze is ooit als Inkoper ICT gestart. Ze kwam voor de keuze te staan: inkoop van facilitaire producten of ICT producten. De meeste inkopers kozen voor facilitaire producten, omdat het tastbaar was. ICT vonden de meeste inkopers vaag en dat was de reden voor Natascha om voor ICT te kiezen. Net even anders! Vanaf dat moment heeft ze de hele ontwikkeling binnen het ICT domein gevolgd.

Het managen van strategische ICT contracten is één van haar speerpunten van expertise. ICT contracten van meer dan € 100 miljoen heeft zij in haar handen gehad. Ze heeft tonnen bespaard en een verslechterde relatie tussen overheid en ICT-leverancier hersteld. In de loop der jaren is dit met Cloud contracten (SAAS, IAAS, PAAS etc.) aangevuld. Ze heeft veel ervaring opgedaan met complexe ICT vraagstukken waardoor haar kennis is uitgebreid met ITIL, Privacy en Informatiebeveiliging.

de stap naar Ondernemer

Natascha heeft jaren als interimmer bij de Rijksoverheid o.a. Ministerie van Justitie en Veiligheid, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Financiën gewerkt waar ze aanzienlijke besparingen op ICT kosten heeft gerealiseerd totdat ze erachter kwam hoe een simpele methode veel op ICT kosten bespaart en leert ze CIO’s bij gemeenten hoe zij deze methode moeten toepassen.

Ze leert ze:

  • Hoe ze op een snelle manier op ICT kosten besparen en waar de grootste besparingen liggen
  • Hoe ze samenwerken met de ICT-leverancier op zo'n manier dat de kwaliteit stijgt
  • Hoe ze optimaal Opdrachtgeverschap creëren, zodat ze de beste resultaten van ICT-leveranciers kunnen realiseren

Daarover geeft ze gratis ICT besparingsadviezen en een uniek programma "CubIC's Improve & Innovate".

Nu is zij één van de meest gevraagde overheidsconsultants op het gebied van ICT besparingen en ICT contracten.